חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

3 טיפים – ככה תתגרשו בהסכמה

קרדיט תמונה FREEPIK

כאשר זוג מחליט להתגרש לרוב הדבר כרוך בהרבה ויכוחים וחוסר נעימות. אך ישנה דרך נוספת והיא גירושין בהסכמה. במקום לנהל מאבק בין שני בני הזוג ולהמתין להכרעתו של בית המשפט בעד צד זה או אחר, גירושין בהסכמה מאפשרים את ביצוע ההליך מתוך שיתוף פעולה ושיח הדדי בין בני הזוג. בדרך זו יכולים בני הזוג להתגרש תוך ניהול משא ומתן והגעה להסכמה על הנושאים ההכרחיים.

המאמר באדיבות אתר – http://www.divorce-law.co.il/

כשבני הזוג בוחרים להתגרש בהסכמה הם נדרשים להיפגש עם עורך דין המתמחה בגירושין אשר מנסח עבורם הסכם גירושין שעליו מסכימים שני הצדדים. תפקידו של בית המשפט מסתכם במקרה זה באשרור ההסכם ותו לא. כמובן שלא פשוט להגיע למצב שבו שני הצדדים מרוצים, אך זוג שישכיל לנהל שיח הגון ומתוכו להגיע להסכמות בנושאים המהותיים יצלח בקלות רבה יותר את התהליך.

יתרונות הקיימים בגירושין בהסכמה:

  • פחות מריבות ולחצים.
  • יותר מקום לגמישות- בזמן הניסוח וגם ביישום ההסכם.
  • חוסך זמן וכסף.
  • במקרה שיש ילדים משותפים, שמירת שיתוף הפעולה תסייע מאוד לניהול ההורות גם לאחר ההליך.

שלושה טיפים שיסייעו לבצע את התהליך מתוך הסכמה:

  1. בחירה של עורך דין מנוסה המוסכם על שני הצדדים

בחירת עורך הדין הינה הכרעה מהותית שעשויה להשפיע על תהליך הגירושין כולו. זאת בשל העובדה שעורך הדין שייבחר יידרש ללוות את בני הזוג לכל אורך התהליך אשר לעיתים הינו מסובך, ארוך וקשה. לכן יש לשים לב כי נבחר עורך דין המוסכם על שני הצדדים כדי למנוע עימותים נוספים.

בנוסף יש לוודא שיש ביכולתו של עורך הדין להעניק את הכלים הנדרשים לניהול שיח הוגן ומכבד שיוליד הסכמות בנושאים הרלוונטיים. מומלץ, באם מתאפשר, לנהל שיח מקדים בין בני הזוג על מנת לחסוך שעות ייעוץ, זמן וכסף שהרי ככל שיהיו הסכמות מראש על חלק מהנושאים יהיה קל יותר להסדיר את היתר.

  1. לא להשאיר קצוות פתוחים

רצוי לבצע עבודה מקדימה ולהביא למפגש עם עורך הדין את המסמכים הרלוונטיים שעשויים לסייע בהגעה להכרעות. הבאת הנתונים תסייע ליישב מחלוקות באופן המהיר וההגון ביותר. מומלץ להיות מודעים כל אחד לזכויותיו כדי לא לאבד אותן בשל חוסר ידע. ישנם מספר נושאים שחובה להסדיר בעזרת עורך הדין באופן מלא וברור על מנת למנוע ויכוחים מיותרים בעתיד:

  1. חלוקת הזמן ההורי ומשמורת
  2. מזונות ילדים
  3. חלוקת הרכוש המשותף
  4. גט
  5. גמישות

רצוי שההסכם יהיה מקיף ככל שאפשר על מנת למנוע ויכוחים עתידיים. אך יחד עם זאת יש לזכור שהכל עשוי להשתנות במרחק הזמן, בעיקר כשיש ילדים משותפים. לכן, מובן שההסכם לא יוכל לכסות את כל התרחישים האפשריים. בשל כך, חשוב לכלול בתוך ההסכם מנגנונים שיאפשרו גמישות במצבים שאינם צפויים.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן